Waarom winkeliers veel meer zouden moeten samenwerken

  Toen ik op internet zocht naar een goede definitie van samenwerken kwam ik op de website van Ensie.nl terecht. Ensie.nl schrijft over samenwerken het volgende: ‘Samenwerken kan worden gedefinieerd als het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken. Samenwerking vindt plaats tussen minimaal twee personen, dus ook in een groep of tussen meerdere groepen. Samenwerken wordt gezien als een belangrijke competentie omdat het een efficiënte manier is om doelen te bereiken’.

  Het nut van een marketingplan voor je winkel

  Veel winkeliers denken niet gelijk aan een marketingplan als ze op zoek zijn naar nieuwe klanten, meer omzet of een groter marktaandeel. Toch ben ik ervan overtuigd dat het hebben van een goed doordacht plan voor de marketing bijdraagt tot meer succes en meer omzet.

  Verschillende vormen van reclame voor je winkel

  Regelmatig krijg ik de vraag van een winkelier welke soorten reclame hij/zij nog meer kan gebruiken naast adverteren in de krant en het hebben van een Facebookpagina. Deze blog geeft je tips maar vooral adviezen over verschillende vormen van reclame voor je winkel.

  Veel fietsenwinkels* doen niets aan marketing

  Natuurlijk klopt de titel niet (helemaal) en eigenlijk heb ik ook liever dat mijn fietsenmaker meer verstand van fietsen heeft dan van marketing maar er zit helaas wel een kern van waarheid in.

  Een fietsenwinkel, althans de eigenaar ervan, doet wel degelijk aan marketing. Bord aan de weg, advertentie in de krant, een eigen website en een Facebookpagina. De titel is met opzet een beetje ‘hard’ neergezet om de aandacht te trekken van (fietsenwinkel)ondernemers.

  Waarom winkeliers iets met doelen zouden moeten doen

  Op welke omzet wil je dit jaar uitkomen? En weet je toevallig ook wat je gemiddelde besteding per klant is? Hoeveel volgers heb je nu op Facebook en hoeveel moeten dat er zijn op 31 december?

  Koopzondagen: gemeentes komen van Venus, winkeliers van Mars

  Gelezen op Bol.com: “Mannen en vrouwen zijn verschillend, dat wisten we al. Pas als je goed kijkt, zie je hoe anders mannen en vrouwen denken, voelen, communiceren en liefhebben. Het lijkt wel of ze van verschillende planeten komen!” Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus, het boek van John Gray laat op een herkenbare manier de verschillen zien tussen mannen en vrouwen.

  Met je stenen winkel doen wat een zoekmachine doet

  Zoekmachines zijn geweldig. Google en Bing maken ons leven een stuk eenvoudiger en verdienen dankzij zoekmachine adverteren (SEA) miljarden aan onze constante informatiebehoefte. Over de techniek achter de zoekmachines is zo goed nagedacht door de zoekgiganten dat het best de moeite waard is om eens te kijken of je deze al dan niet kunt toepassen in jouw stenen winkel.

  Pagina 1 van 2

  Deelnemers

  Meer weten

  Wil je weten wat Doddledays voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je actief met marketing starten en er elke dag mee bezig zijn?

  Klik hier voor meer informatie.

  © 2012 - 2020 Doddledays BV

  Doddledays Spaarsysteem

  Heeft u een pasje gekregen bij een lokale ondernemer en wilt u uw puntensaldo bekijken? Kijk dan op www.doddledays.com. Dat is de website voor u als consument. De website waarop u nu terecht gekomen bent is voor ondernemers.

  doddledays com

  Deze site gebruikt cookies voor een goede werking.